Duurzame
ontwikkeling

Pijlers van onze visie

  • Durven componenten los van elkaar bouwen.
  • Gefaseerd bouwen en herwerken.
  • Hergebruiken waar mogelijk, zowel binnen een project als over de projecten heen.

Is uw site een auto of een huis?

Een investering in een webplatform is geen klein bier. Websites worden almaar complexer en crucialer in de dienstverlening van de organisatie. Hierdoor dienen we meer en meer rekening te houden met de duurzaamheid van het platform. De investering wordt immers te groot om er van uit te gaan dat we binnen 4-5 jaar opnieuw een volledige vernieuwing kunnen doorvoeren.

U kan uw site dus zien als een investering in een auto: na een aantal jaar opgebruikt en aan volledige vernieuwing toe. Of zoals de investering in een huis: voor het leven mits regelmatig hier en daar een renovatie.

Werken met componenten

Die gedachte, uw site als huis, vormt de basis van onze werkwijze. We focussen meer op een integratie van componenten, binnen de architectuur van onze weboplossingen.

Voorbeeld hiervan:
We zullen een webshop niet meer volledig integreren in de website, maar de codebase gescheiden houden. Voor de gebruiker zal het echter altijd als een vanzelfsprekende flow aanvoelen.
De webshop kan een op zich staande installatie worden, waardoor ook andere sites binnen ons platform de shop functionaliteit kunnen benutten. Dat terwijl we slechts één shop en één betalingscomponent te onderhouden hebben.

Resultaat:
Een architectuur waarin niet noodzakelijk alles op hetzelfde moment moet worden vernieuwd of alles samen verouderd. Zelfs wanneer we een CMS binnen 4-5 jaar noodgedwongen vernieuwen, hebben deze componenten hun eigen afzonderlijke levensloop.

Uw voordelen:

  • Investeringen worden gespreid over verschillende momenten.
  • Infrastructuur kan worden gedeeld en hergebruikt bij andere sites die u heeft.